Pas op

Onderstaande teksten gaan over idealen, onrecht of wat ik heb meegemaakt. Het laatste vooral zit in mijn hoofd, niet als verzinsel, maar als pijnlijke malende zeurende klagende onrecht oproepende herinneringen. Ook nieuw onrecht komt aan de orde. Maar ook als ik blijer ben, schrijf ik wat ik vind. Let niet op de taalfouten. Let ook niet op de stijl of gebruik van lelijke woorden, ik ben ook maar een mens.

zondag 15 maart 2015

Waarom vraagt Paul Witteman niets over TIPP aan Frans Timmermans

In Buitenhof werd vandaag door Eva Rovers, een buitengewoon knappe cultuurhistorica, de kans gegrepen aandacht te vragen voor TIPP. Een zeer zorgelijk handelsverdrag waarbij de nationale overheden het definitief gaan verliezen van bedrijven in de toekomst, omdat ze landen kunnen aanklagen als ze door hun beleid marktaandeel of winst gaan verliezen. Alsof dat er voor de wereld er toe doet, dat een bedrijf geld verdient. Hoe vaak moet ik nog zeggen dat bedrijven moeten doen wat goed is voor de wereld en niet voor hen alleen en dat er meer is op aarde dan geld en economie alleen, zoals milieu, overbevolking, herrie, stank, geweld, geluk. Niet alles is terug te voeren tot een goed draaiende economie. Zeer zorgelijk.
1 opmerking:

  1. Ja maar de arme mensen dan, voor hen doet dat er wel toe, dat er werk is? Ja maar tegen welk offer? Het gaat er toch om zo efficient mogelijk gelukkig te zijn zonder anderen ongelukkig te maken of te benadelen. We zitten tegen de grens aan van wat we kunnen hebben. Er zijn grenzen aan de groei in relatie tot het milieu en meer welvaart ongelijk verdeeld voegt niets toe. En ongezonde producten op de markt brengen en stiekem aan de mensen opdringen alleen maar om een bedrijf te helpen is niet logisch in relatie tot algemeen belang. Milton Friedman is een korte termijn denker geweest en zijn gedachtengoed moet worden verworpen. Laten we ons richten op eerlijkheid, vrede, veiligheid en harmonie i.p.v. strijd, concurrentie, zinloos geldstromen verschuiven en foute oppervlakkige indoctrinatie.

    BeantwoordenVerwijderen