Pas op

Onderstaande teksten gaan over idealen, onrecht of wat ik heb meegemaakt. Het laatste vooral zit in mijn hoofd, niet als verzinsel, maar als pijnlijke malende zeurende klagende onrecht oproepende herinneringen. Ook nieuw onrecht komt aan de orde. Maar ook als ik blijer ben, schrijf ik wat ik vind. Let niet op de taalfouten. Let ook niet op de stijl of gebruik van lelijke woorden, ik ben ook maar een mens.

zondag 18 september 2016

Geen mountainbike in Meijendel

Rust
Het lijkt mij onmogelijk om in het relatief kleine gebied zowel de rustzoekende wandelaar als de crossende fietser tegemoet te komen. Zie de plannen van Dunea en hun belachelijke motivaties. Door een pad als onderdeel van een regionaal parcours of meerdere MTB paden aan te leggen, hetgeen niets uitmaakt, krijgen zij hun zin en kun je niet meer even lekker in het bos verblijven weg van de herrie in de woongebieden. Een mountainbiker maakt dan wel geen herrie, maar verstoort de natuurbeleving door plotseling en met snelheid aan te komen. Plezier van de een mag niet gaan ten koste van plezier van de ander. In de woonsteden heb je auto's met sportuitlaten en HD motorfietsen die extreme herrie veroorzaken alsmede opgevoerde brommers en te laag overvliegende vliegtuigen van Schiphol. Op sommige kruispunten heb je alles daarvan. Dat geldt voor mij. Nu het duingebied ook moet zwichten onder druk van weer een ander soort opdringerige aso's, is er helemaal niets meer over voor de niet welgestelde rustzoeker uit de overbevolkte Randstad.Brutaliteit wordt beloond
Het wordt afgedwongen door zeuren en lobbyen en via brutaal doen en bijvoorbeeld expres over de voetpaden langs gewone fietspaden te rijden en de regels verder te overtreden door gewoon lekker toch in het bos te gaan mountainbiken, zoals door mij deze zomer geregeld in Meijendel werd waargenomen. Iets dergelijks viel mij ook op in Groesbeek onder Nijmegen, waar er al jaren mountainbike paden zijn, maar waarbij juist de ervaring leert dat er veelvuldig buiten de paden wordt gefietst, omdat ze juist zo verdomde snel gaan, zijn ze zo van het parcours af. Dus het zogenaamde onderzoek van Dunea stelt ook niets voor. Door afwezigheid van bos- en/of duinwachters kunnen ze dit gewoon doen. En deze overtredingen worden nu beloond.

Verdienmodel
De gedwongen marktwerking door de extremistische ideologische organisatie de VVD geheten, dwingt Dunea om een verdienmodel op te zetten. Ze zijn constant in de weer om er een pretpark van te maken met steeds meer geasfalteerde of verharde wegen, met allerlei smoezen als reden, maar waarbij waarschijnlijk de invloed van aannemers in de vriendenkring van bestuurders van Dunea de drijvende kracht is en niet het ten dienste zijn van de rustzoekende bezoeker, want die heeft niets nodig. Ook hierdoor zijn en waren er al in het verleden, steeds meer werkzaamheden, met allerlei gele stop en gebodsborden in het bos. waardoor je je helemaal niet altijd meer in de natuur waant, maar meer in een soort Central Park NY. En ook wil Dunea natuurlijk geld verdienen met hun restaurantje, want de mountainbikers gaan dan als dank natuurlijk lekker even zuipen in de kroeg bij de watertoren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten