Pas op

Onderstaande teksten gaan over idealen, onrecht of wat ik heb meegemaakt. Het laatste vooral zit in mijn hoofd, niet als verzinsel, maar als pijnlijke malende zeurende klagende onrecht oproepende herinneringen. Ook nieuw onrecht komt aan de orde. Maar ook als ik blijer ben, schrijf ik wat ik vind. Let niet op de taalfouten. Let ook niet op de stijl of gebruik van lelijke woorden, ik ben ook maar een mens.

dinsdag 26 maart 2013

Belastingontduiking ten koste van de armsten

Europa loopt dankzij de luie corrupte Europese Commissie zelf vele miljarden aan vermogensbelasting e.d. mis (zie. 49m.45 van onderstaande docu.). Dit zou kunnen besteed worden aan dingen die moeten gebeuren, zoals zorg e.d. Dus de corrupte overheden maken het zelf mogelijk, zowel in de Derde wereld als in Europa. Één wereldregering zou boven de Global companies moeten staan, één belastingtarief voor alle landen gelijk, om te voorkomen dat multinationals verdeel en heers kunnen spelen, zoals nu, simpel!

Een paar cijfers:
De Europese Unie loopt per jaar 1000 miljard EUR mis aan belastinggeld door ontduiking (23m. 27 v.d. docu) van Global companies in de zogenaamde tax havens mogelijk gemaakt door corrupte regeringen als de nederlandse, grote advocatenkantoren, accountantskantoren en banken.
0,14 % van de wereldbevolking, dus minder dan tien miljoen mensen bezitten 95% van het offshore privévermogen (op 22.m.10 v.d. docu.). Dus het vermogen waarover geen belasting is betaald en dus ten koste gaat van landen en hun bevolking wereldwijd.
21.000 tot 32.000 miljard dollar wereldwijd in 2010 werd er aan belasting ontdoken, 1/3 daarvan zou in de ontwikkelingslanden moeten worden betaald (min. 8.00 tot 9.00 v.d. docu.). Dit geld vloeit nu naar het bedrijf zelf en uiteindelijk naar bestuurders en hun bonussen, die daar dan weer nutteloze troep, zoals jachten voor kopen, die ook weer gemaakt moet worden. De mensen die jachten bouwen kunnen beter dingen doen, die gedaan moeten worden, zoals het investeren in maatschappelijk verantwoordelijke ondernemingen, zorg voor elkaar bieden en het helpen van de allerarmsten en hun een beter leven te geven i.p.v. te bestelen.

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

De Volgende dag bij Pauw & Witteman, Kavelaars (van Deloitte!) en Klaver (GroenLinks) in debat. Beide willen geen oplossing! Kavelaars zegt de oplossing maar spreekt zich er tegen uit, namelijk "één universeel fiscaal systeem" (21 m.18 van PenW), wat ik ongeveer voorstelde en Klaver manoevreert handig loos heen en weer, hetgeen precies is wat het probleem is, namelijk dat alle landen het ieder voor zich doen. DUHGet Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten