Pas op

Onderstaande teksten gaan over idealen, onrecht of wat ik heb meegemaakt. Het laatste vooral zit in mijn hoofd, niet als verzinsel, maar als pijnlijke malende zeurende klagende onrecht oproepende herinneringen. Ook nieuw onrecht komt aan de orde. Maar ook als ik blijer ben, schrijf ik wat ik vind. Let niet op de taalfouten. Let ook niet op de stijl of gebruik van lelijke woorden, ik ben ook maar een mens.

woensdag 19 december 2012

Verplicht werken met een uitkering!


Oud artikel uit 30-11-2007. de politie heeft van het Ministerie van Rijkswaterstaat wel degelijk goede apparatuur in huis, maar gebruikt ze niet. Ze hebben het te druk met de belangenbehartiging van de middenstand en de repressie van het volk als echte überknechten van de ellendige elite's. [Dit is natuurlijk een beetje hoog van de toren en rhetorisch. Ze doen natuurlijk ook goed werk!!!]

Ik weiger te werken met een uitkering op straffe van het verliezen van de uitkering! Na allerlei vernederingen en machteloosheid, kan dat er echt niet meer bij.
Er zijn mensen die werk doen, waar een markt voor is. Van mij mogen ze, maar dat is niet persé nuttig, alleen maar omdat er dus een markt voor is. Dat ontslaat hen dus als we consequent zijn, niet van het doen van hun wederdienst aan de maatschappij, zoals dat dan wel wordt verwacht van mensen die ook egoistische maar andere dingen doen. Ik accepteer niet dat uitkeringsgerechtigden gedwongen worden, bepaalde vernederende nuttige dingen te doen, terwijl zogenaamde werkenden nutteloze dingen doen maar worden ontzien, omdat het in de economie past. Een duidelijker bewijs dat de macht eenzijdig bij de financiele instellingen ligt, is er niet. Anders gezegd, alles is nuttig, het eventuele niets doen van sommigen kan ook nuttig zijn. Andere issues dan geld zijn belangrijker!

En dan zijn er nog de miljonairs, de allergrootste profiteurs en de beleggers en renteniers en zo je wilt nog de rijke huisvrouwen met personeel, die het ook heel rustig aan doen. Iemand met een uitkering is ook zijn eigen huisman of vrouw.

Als we een communistisch concept, wat dit is, gaan invoeren, doe het dan consequent in een communistische omgeving. Geen communisme in een kapitalistische omgeving. Laat de miljonairs eens iets terugdoen voor de maatschappij. Kijk eens naar de uitlaatproducenten, de bierfabrieken en de sigarettenfabrieken etc. Zout, zoet en seks zijn voor de mens in zijn natuurlijke omgeving schaars en de hersenen kunnen daar bij overdaad vaak niet zo goed me omgaan. Het worden in de handen van ondernemers dus middelen waarmee geld wordt verdiend en waarmee mensen verslaafd worden gemaakt. Dat is niet nuttig, maar kapitalistisch opportunisme en roofzucht. Dat bedoel ik bijvoorbeeld!

Al met al lijkt het me onrechtvaardig en dat is een understatement. Een goede deal zou zijn, iedereen verplicht wat doen, dus een sociale dienstplicht voor iedereen, maximum inkomen voor iedereen en afspraken over het gemeenschapgeld wat in particuliere handen is. Een soort kruising tussen communisme en kapitalisme.


View Diederik Mooij's profile on LinkedIn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten