Pas op

Onderstaande teksten gaan over idealen, onrecht of wat ik heb meegemaakt. Het laatste vooral zit in mijn hoofd, niet als verzinsel, maar als pijnlijke malende zeurende klagende onrecht oproepende herinneringen. Ook nieuw onrecht komt aan de orde. Maar ook als ik blijer ben, schrijf ik wat ik vind. Let niet op de taalfouten. Let ook niet op de stijl of gebruik van lelijke woorden, ik ben ook maar een mens.

donderdag 26 april 2012

Leiderschap van de elites

In de NRC van 21-4-2012, bespreekt Dirk Vlasblom in het artikel 'Vervallen rijken, valse profeten' in de wetenschapsbijlage, het themanummer van februari 2012 van het tijdschrift, Proceedings of the National Academy of Sciences, samengesteld door Karl Butzer. Ik geef u hier de laatste alinea:

Hij besluit met een pleidooi: 'Het is dringend noodzakelijk dat elites hun geschillen (botsende nationale belangen, links-rechts,. Democraten-Republikeinen) opzij zetten, de realiteiten van wereldwijde klimaatverandering onder ogen zien en anticiperen op de grote sociaal-economische gevolgen ervan. De historische voorbeelden laten zien hoe belangrijk informatie is: beter begrip, verlicht leiderschap, brede participatie en frisse ideeën.

Denk daar maar eens over na!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten