Pas op

Onderstaande teksten gaan over idealen, onrecht of wat ik heb meegemaakt. Het laatste vooral zit in mijn hoofd, niet als verzinsel, maar als pijnlijke malende zeurende klagende onrecht oproepende herinneringen. Ook nieuw onrecht komt aan de orde. Maar ook als ik blijer ben, schrijf ik wat ik vind. Let niet op de taalfouten. Let ook niet op de stijl of gebruik van lelijke woorden, ik ben ook maar een mens.

donderdag 27 januari 2011

Schoenenwinkel Amsterdam Centrum

Tsjonge,
Ik heb net geprobeerd om een paar schoenen maat 44 1/2 te ruilen voor een maat 45 of een paar andere eventueel duurdere, gewoon met bijbetaling maar met inlevering van de gisteren gekochte en alleen binnen hooguit 25 meter en max 5 min. gedragen. Dat werd met toch een asociaal geschreeuw en gescheld van N.N. en haar 87-jarige moeder.
De eerste keer al dat ik belde een paar maanden geleden, melde ik mij met mijn naam en toen zei mevrouw: "WAT" op een agressieve toon, ik herhaalde mijn naam en toen zei ze, "dat dacht ik al". Dus dat was al raar.
Ik heb vandaag echt heel vriendelijk gedaan. En inderdaad ik ben afhankelijk van hun goedheid. Maar als ze blijven praten en schelden en hun hele hardwerkende leven er bij gaan halen en alles wat ik ook zeg gebruiken om nog bozer en kwader te worden, dan is er toch echt iets mis. Ik denk dat deze mensen neurotisch overspannen en chronisch overwerkt zijn en zich eens lekker op een klant die een goedkope schoen komt ruilen, wilden afreageren. Natuurlijk hoeft men niet te ruilen als er niets mis is, maar houdt het dan zakelijk. Wat zij deden was terwijl ik zit te luisteren en zit te hopen op toch een kans op de ruil, opeens gaan eisen dat ik weg moet. Er zou een grote hond op mij afgestuurd worden en ze zouden de politie bellen onder beschuldiging van lastigvallen. Ik ben toen weggegaan en heb gezegd dat ik bang ben. Even daarvoor toen mevrouw nog aan het tieren was tegen mij, vroeg ik koeltjes, of ze ook gaat slaan, zij zei toen, als je niet uitkijkt dan wel ja. Dus bedreiding.
Helaas kunnen sommige mensen heel goed liegen. Zo ook de 87-jarige moeder. Zij zou mij uitgebreid en heel goed geholpen hebben. Dat is dus niet het geval. Ik bekritiseer het echter ook niet. Het is mijn eigen fout en had beter moeten voelen of ze knelden. De oude vrouw heeft echter niet aan de buitenkant van de punt van de schoen gevoeld en gevraagd of ze niet te strak zitten. Ik heb mijn voet op de schoen gelegd, ze heeft gezegd dat het goed was. Ze had moeten constateren dat ze net als de maat 44 ook te strak zaten. Ze heeft mij laten lopen in de zaak en gezegd dat ik goed moest voelen of ze goed zaten. Ik dacht dus dat het zo was, maar blijkbaar kunnen voeten uitzetten. Daar hebben we het ook nog over gehad. Maar een halve maat meer was blijkbaar te weinig. Normaal ben ik gewend als ik aardig doe dat ik ook aardig behandeld wordt, maar zonder te kennen doen ze beide gewoon al onaardig tegen mij.
Overigens is het de vraag of ik daadwerkelijk bij een miskoop volledig overgeleverd ben aan de nukken van een winkelier. Bij schoenen is het gewoon ingewikkeld. Ze hebben ook mijn schoenmaat niet gemeten. Ik heb 44, 44 1/2 of zelfs 45 als het om smalle schoenen gaat. Als onderdeel van de hele transactie valt ook dat de verkoper zeker weet dat alles klopt en goed is. Een klant kan iets verkeerd inschatten. Het is niet de bedoeling dat consumenten met teveel produkten opgezadeld komen te zitten en die maar zelf weer moeten gaan verhandelen. Een klant is geen professional, hij moet ten alle tijde coulant (=klant!) behandeld worden.
En ja ze vonden de administratieve rompslomp te veel. En gisteren bij de aankoop heb ik nog voor 5 Euro een inleghieltje gekocht, maar toen ik vertrok en buiten was, bedacht ik mij dat ik dit niet afgerekend had. Ik ben dus nota bene nog terug gegaan en heb gezegd dat ze nog 5 EUR van me krijgt. En dan krijgen we dit. Echt heel raar en jammer en verdrietig.
En de eerste keer dat ik er was, zeiden ze ook dat een concurrent in Den Haag er mee gestopt was. Toen ik dit vandaag checkte, bleek ook hier niets van waar.
Ik moest de schoenen maar op marktplaats zetten. Ik voelde me zo slecht behandeld en bedreigd en vals beschuldigd, dat ik 0900-8844 heb gebeld. Het was druk, maar er zou een buurtregisseur contact gaan opnemen.

Ik heb de schoenen op Marktplaats gezet en er heeft niemand gereageerd. Uiteindelijk draag ik ze weer en zitten ze toch goed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten