Pas op

Onderstaande teksten gaan over idealen, onrecht of wat ik heb meegemaakt. Het laatste vooral zit in mijn hoofd, niet als verzinsel, maar als pijnlijke malende zeurende klagende onrecht oproepende herinneringen. Ook nieuw onrecht komt aan de orde. Maar ook als ik blijer ben, schrijf ik wat ik vind. Let niet op de taalfouten. Let ook niet op de stijl of gebruik van lelijke woorden, ik ben ook maar een mens.

vrijdag 12 februari 2010

Geld in het nieuws

Waarom wordt alles in het nieuws gebaseerd op geld en de economie. Het werkt als een soort hersenspoeling of indoctrinatie, want in werkelijkheid doet het er helemaal niet toe, hoe het met de economie gaat, als we zo rijk zijn als nu. Het zou er wel toe doen als we stervende mensen op straat hadden, dan moet er wel aangepoot worden. Ik krijg sterk de indruk dat de media juist extreem kapitalistisch zijn, vooral die droplul van het C.B.S. met zijn kutpraatje over of de economie krimpt of groeit, waaruit ik dan moet af leiden dat dat belangrijk is, waardoor de mensen ook steeds meer gaan denken dat het alleen maar goed gaat met hen als de economie groeit. Maar een groeiende economie staat in contrast met verstandig milieubeleid bijvoorbeeld. De grootheid economie is maar één van de factoren in het leven van de inwoners van dit land. Het weer, je privéleven, je gezondheid, je woonomgeving, je geluk, de mate van betrouwbaarheid van de overheid, het gevoel mee te doen, er bij te horen en meer van dat soort dingen. Michiel Vergeer van het C.B.S. met halve waarheden. Maar nee, hij blijft. Hoe kan dat? Dat kan, omdat vanaf globaal 1980 de media steeds rechtser zijn geworden en doordat er VVD-ers op cruciale posten zitten. Hoofd van de omroep, het C.B.S., de radio, ondernemers sowieso, hoofd van gemeentelijke afdelingen, hoofden of directeuren op de ministeries en de maatschappelijke organisaties als ANWB etc. die zullen wel geen idealisten zijn, maar 'realistische' maensen die VVD stemmen en alleen voor de succesvollen opkomen. Opknopen, de guillotine, de strop gezellig, eigen schuld dikke bult, plop kop in het mandje (grapje).

P.S. Ook opvallend dat in het journaal en op teletekst altijd hetzelfde nieuws is en dat maar al te vaak gaat over sukkeligheid of agressie van bepaalde individuen. De mensen in het land zijn volgens de eindredactie van de journaals dus sukkels. De middle-class en de elite, het bestuur, de ondernemers de VVD-ers, ja wij zijn de norm en de beste en doen zoiets niet. Volkomen uit proportie deze aandacht voor moord en doodslag, sensatiebelust en ook weer een onderdeel van de psychologische oorlogsvoering, die de elite meent te moeten voeren tegen de mensen in het land. Immers de zakkenvullerij van industrielen e.d. is nu dan wel even in het nieuws maar normaal niet en wordt geacht een links item te zijn, terwijl dat veel erger is en typisch iets is wat het algemeen belang aan gaat, meer dan een moord of een misdaad van een misdadiger. Het grijpt allemaal in elkaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten